همزمان با سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به خراسان جنوبی انجام شد؛
بازدید دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از دانشگاه بیرجند
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، بازدید دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و هیأت همراه به منظور بررسی شرایط موجود و وضعیت فعالیت واحدهای فناور و حمایت از این مراکز امروز دوشنبه 12 خرداد 1399 انجام شد.
دکتر ستاری در بدو ورود به پردیس دانشگاه بیرجند از مرکز نوآوری و شتابدهی دانشگاه و واحدها و شرکتهای دانش بنیان مستقر در این مرکز بازدید کرد.
در ابتدای این بازدید دکتر احمد خامسان رئیس دانشگاه بیرجند ضمن ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیتهای دانشگاه بیرجند گفت: 3 هزار متر از فضاهای دانشگاه در اختیار زیست بوم فناوری قرار خواهد گرفت.
دکتر خامسان به افتتاح فاز 2 این مرکز در هفته دولت سال جاری اشاره کرد و افزود: با حمایت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری فازهای دیگر این مرکز نیز به بهرهبرداری خواهد رسید.
دکتر حمیدرضا نجفی معاون پژوهشی، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند به ایجاد مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناور در سال 1397 اشاره کرد و بیان داشت: فاز اول مرکز نوآوری و شتابدهی با همکاری و حمایت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری افتتاح شد که هماکنون 12 شرکت دانش بنیان در آن فعالیت دارند.
دکتر نجفی در ادامه گزارش خود به استقرار 4 هسته نوآور در این مرکز اشاره نمود و افزود: اقدامات لازم برای جذب 7 هسته دیگر نیز انجام شده است.
معاون پژوهشی، فناوری و نوآوری دانشگاه گفت: برای توسعه فیزیکی و گسترش مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری شش فاز با 3000 مترمربع فضا پیش بینی شده است که در یک برنامه 5 ساله از 1397 تا 1402 عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: فاز اول این مرکز در سال 1397 افتتاح شد. همچنین مرکز مهارت آموزی نیز با مشارکت خیر در دهه فجر سال 98 به بهرهبرداری رسید و در هفته دولت سال جاری نیز فاز دوم مرکز با 475 مترمزبع فضا افتتاح خواهد شد.
وی گفت: حدود90 درصد از زیست بوم دانشگاه بیرجند تاکنون فعال شده است و اتفاق خوشایند دیگر درخصوص برنامه ریزی و توسعه آموزشی است که به سمت پروژه های تقاضامحور و فناورانه حرکت میکنیم. همچنین 360 میلیون تومان سهام در صندوق شکوفایی و نوآوری داریم که با حمایت های استانی درحال بهره برداری است.
معاون دانشگاه بیرجند در ادامه ضمن اشاره به پیشرفتهایی که این مرکز از آغاز داشته است گفت: 50 ایده در سال 98 ثبت شده است و واحد های مستقر ما به 11 واحد رسیده است.
وی ضمن تشکر از حمایت های صورت گرفته ادامه داد: ستاد انرژیهای تجدید پذیر در سال 1391 برای ساخت نیروگاه خورشیدی دانشگاه مبلغ 200 میلیون تومان اختصاص داد که علاوه بر ساخت این نیروگاه هماکنون مرکز سیستمهای هوشمند انرژی نیز راهاندازی شده است و بالغ بر 1/5میلیارد تومن تجهیزات در آن است.
دکتر نجفی در ادامه به قدمت دانشگاه بیرجند اشاره کرد و افزود: تقریباً تمامی آزمایشگاههای ما قدیمیاند و نیاز به بازسازی دارند که در این خصوص چیزی حدود 35 تا 40 میلیارد تومن در درازمدت نیاز داریم.
دکتر ستاری در این بازدید از شرکتهای دانش بنیان مستقر در این مرکز بازدید کرد و ضمن تأیید اقدامات انجام شده در دانشگاه بیرجند، قول همکاری و ادامه حمایت از حرکت رو به جلوی دانشگاه داد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ضمن بازدید از مرکز نوآوری و شتابدهی که با همراهی استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مدیران و مسئولان استان انجام شد از مرکز اشتغالزایی و کارآفرینی دانشگاه و کارگاه مهارت آموزی دکتر اسدالله زنگویی نیز بازدید کرد. ایشان ضمن حضور در ساختمان صنایع خلاق از کارگاههای مستقر در این مرکز شامل صنایع چوب فغانی، گلیم بافی آریسام، گوهر تراشی آذین، حوله بافی قدیفه و معرق کاری ساج نیز بازدید کرد و در جریان برنامه ریزی صورت گرفته دانشگاه برای افتتاح فازهای بعدی این مجموعه قرار گرفت.