آثار پژوهشی عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند؛

در انتشارات بین المللی Routledge و Springer Nature و پایگاه استنادی اسکوپوس نمایه شد

۱۲ تیر ۱۴۰۴ | ۱۵:۵۴ کد : ۳۱۳۸۵ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۱۵۱
دکتر سعید عامری، عضو هیأت علمی گروه زبان انگلیسی دانشگاه بیرجند، با انتشار مقالات علمی خود در دو کتاب منتشر شده در انتشارات معتبر بین‌المللی Routledge  و Springer Nature، برگ زرین دیگری بر افتخارات علمی این دانشگاه افزود. چاپ این آثار در انتشاراتی با این اعتبار، نشان‌دهنده جایگاه برجسته علمی پژوهشگران دانشگاه بیرجند در عرصه بین‌المللی، کیفیت بالای پژوهش‌های آنان و ارتباط مؤثر این دانشگاه با مراکز علمی معتبر جهان است.
در انتشارات بین المللی Routledge و Springer Nature و پایگاه استنادی اسکوپوس نمایه شد

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، اثر پژوهش بین المللی دکتر سعید عامری، عضو هیأت علمی گروه زبان انگلیسی با عنوان «بازنمایی مردم خاورمیانه در سریال‌های انگلیسی‌زبان: از کلیشه تا روایت‌های پیچیده‌تر» « Portraying Middle Easterners in English-Speaking TV Series: From  Stereotypes to Nuanced Portrayals » در کتاب مرجع بین‌المللی بررسی چندزبانگی و تنوع زبانی در رسانه‌های تصویری، به‌ویژه فیلم و سریال The Palgrave Handbook of Multilingualism and Language Varieties on Screen توسط انتشارات اسپرینگر نیچر Springer Nature منتشر شد.
این کتاب که به بررسی چندزبانگی و تنوع زبانی در رسانه‌های تصویری، به‌ویژه فیلم و سریال، می‌پردازد، در ۲۷ فصل و ۶۵۰ صفحه توسط پژوهشگرانی از اروپا، آمریکا و آسیا تألیف شده و به سردبیری متخصصانی از ایتالیا و اسپانیا به چاپ رسیده است. هدف اصلی کتاب، تحلیل چگونگی نمود چندزبانگی و تنوع زبانی در محصولات تلویزیونی مانند سریال‌هاست و هر فصل، جنبه‌ای خاص از این موضوع را واکاوی می‌کند.

دکتر عامری در این پژوهش به تحلیل شیوه بازنمایی مردم خاورمیانه در سریال‌های انگلیسی‌زبان در پرتو نظریه‌های «شرق‌شناسی»، «دیگری‌انگاری» و «تفکر قالبی» پرداخته است. این اثر مرجع مهمی برای پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته‌های مطالعات ترجمه و مطالعات سینما و رسانه محسوب می‌شود و راهگشای تحقیقات آتی در این زمینه خواهد بود.
لینک دسترسی: 
https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-031-61621-1

انتشار اثر دانشگاهی در حوزه بازی‌های رایانه‌ای و مخاطب‌شناسی

همچنین دکتر عامری با انتشار اثری دانشگاهی در حوزه بازی‌های رایانه‌ای و مخاطب‌شناسی به موضوعات مهم ترجمه، بومی‌سازی و دسترس‌پذیری در بازی‌های ویدیویی پرداخت. اثر عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند، در فصل «Unveiling Nuances of Streaming Localized Video Games: The Case of Iranian Gameplay Streams» در کتاب تخصصی با عنوان «User-Centric Studies in Game Translation and Accessibility »  انتشارات راتلج منتشر شد.

این کتاب با رویکرد نوآورانه، تمرکز را از محصول بازی به سمت مخاطب(کاربران و بازیکنان) معطوف کرده است و به بررسی نیازها و تجربه‌های کاربران می‌پردازد. در فصل نگاشته‌شده توسط دکتر عامری، پدیده استریمینگ بازی‌های بومی‌سازی‌شده در فضای ایران تحلیل شده و تأثیر ترجمه در تجربه کاربران ایرانی به‌صورت علمی مورد ارزیابی قرار گرفته است.

این مجموعه، حاصل همکاری پژوهشگرانی از انگلستان، کانادا، اسپانیا، ایسلند، لهستان و ایران است که در ۹ فصل و حدود ۲۰۰ صفحه توسط دو پژوهشگر لهستانی تدوین و سردبیری شده است.

دکتر عامری در یکی از فصول این کتاب، به تحلیل پدیده «استریمینگ» یا پخش زنده بازی‌های ویدیویی ترجمه‌شده و ظهور این پدیده در ایران می‌پردازد.
این اثر برای پژوهشگران حوزه‌های مطالعات ترجمه، مطالعات رسانه و مطالعات بازی منبعی ارزشمند و کاربردی خواهد بود.

لینک دسترسی: https://www.taylorfrancis.com/books 

لازم به ذکر است؛ این دو اثر پژوهشی در پایگاه استنادی اسکوپوس نیز نمایه شده‌اند. این امر تأثیر مهمی بر ارتقای رتبه و جایگاه علمی دانشگاه بیرجند در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی مانند Times Higher Education و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام دارد. 
دکتر سعید عامری، استادیار گروه زبان انگلیسی است. حوزه تخصصی  وی ترجمه چندرسانه‌ای، مطالعات رسانه و ترجمه، و ترجمه و فناوری‌های نوین می‌باشد.

آخرین ویرایش۱۲ تیر ۱۴۰۴

نظر شما :